Vitale Groep

Thuis aan het werken. Iets wat ik eigenlijk al een groot aantal jaren doe. Al jaren hoor ik bij de groep die per definitie thuis werkt, de gepensioneerden. Maar nu schuif ik aan bij de groep thuiswerkers uit de " niet vitale groep ". Nu ben ik nooit ziek, ik heb zelf nooit de griep gehad, dus mocht ik mij altijd al rekenen tot de vitale groep binnen de groep gepensioneerden. Natuurlijk heb ik ook zoiets als een ingegroeide teennagel waardoor ik soms struikel bij het wandelen zodat medewandelaars kunnen denken dat ik een neurologische kwaal heb. Maar nu de door de overheid officieel benoemde vitale groep buitenshuis aan het werk is en de niet vitale groep thuis werkt, behoor ik officieel tot de niet vitale groep. Hoewel ik wel vitaal ben. Is het te volgen ?.
Ik zit hier aan dezelfde ronde tafel samen met mijn vrouw die ook thuis werkt. Ze werkt in het gemeentelijk sociale domein en omdat ze thuis werkt behoort ze dus ook tot de niet vitale groep. Wat eigenlijk wel vreemd is want zij is jonger en een stuk vitaler dan ik. En ik ben zo als gezegd, vitaal.
Wij wonen in een oude school. Op de tweede en derde woonlaag. Daar waar vroeger leerlingen door paters, broeders en nonnen een strenge vorm van disciplines en gehoorzaamheid werd bijgebracht, is nu onze woonkamer, slaapkamers en badkamer.
Dus wij moeten dagelijks een aantal kleine trappen op en af. Geen probleem voor vitale mensen..
Wij wonen om de hoek bij de Jumbo en het is bizar als je ziet hoe druk het is en hoe vol de karren zijn die mensen naar hun auto slepen.
Nu ik er over nadenk....beneden in ons kleine halletje kunnen wij een grote voorraad wc papier opslaan en boven in de extra slaapkamer is ruimte voor een voedselvoorraad voor de komende maanden. 🤣
Het is een bizarre tijd. Eindelijk een beetje zon die ons naar buiten lokt en wat moeten we doen....binnen blijven. voorlopig tot 6 april. Met uitloop tot ???? Het is stil in de straten.
Ramses shaffy zong het al. Oke, het ging bij hem alleen om Amsterdam, maar naadloos in te vullen voor de rest van de wereld.
Laten we hopen dat we hier iets van leren. Wij mensen zijn uiterst kwetsbaar. We schaffen met miljarden belastingsgeld de meest afschuwelijke wapens aan om ons tegen elkaar te beschermen, maar we zijn nauwelijks in staat om ons te beschermen tegen iets wat de 5 definitie van levend niet haalt.
Het goede is dat we nu allemaal het zwaard van Damocles boven ons hebben hangen. Ongeacht rijkdom, ongeacht kleur, ongeacht geloof en ongeacht politieke voorkeur. Democratie of dictatuur, Corona is er voor iedereen. Hebben we eindelijk iets wat niet alleen voor een bepaalde groep is maar voor ons allemaal.
De mededeling van Rutte sprak mij wel aan. Corona heel langzaam bij ons binnen laten komen zodat de zorg niet overloopt.
De komende tijd zal leren of we het goed doen. Wanhoop niet, zorg goed voor je zelf en je naasten.
Schrijf eens een stukje over hoe je probeert deze komende weken in te vullen. Doe het samen met je kinderen, je partner.
En probeer niet alleen de negatieve berichten op FB te delen !
Mijn naam is Eef, ik ben opa en ik mis mijn kleinkinderen